Hoe verzorg je snijbloemen om hun levensduur te verlengen

Snijbloemen brengen kleur en vreugde in onze huizen, maar helaas is hun levensduur beperkt. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige maar effectieve manieren om de levensduur van snijbloemen te verlengen. In deze blog delen we handige tips en trucs om je snijbloemen fris en stralend te houden gedurende een langere periode.

1. Kies verse bloemen

Het begint allemaal met de selectie van verse bloemen. Kies bloemen met stevige stelen en knoppen die nog niet helemaal open zijn. Vermijd bloemen met verwelkte bladeren of bruine randen.

2. Schone vaas

Gebruik altijd een schone vaas. Spoel de vaas grondig af met warm water en een beetje azijn om bacteriën te verwijderen.

3. Snij de stelen

Snijd ongeveer 2-5 centimeter van de onderkant van de bloemstelen af voordat je ze in de vaas plaatst. Doe dit onder stromend water om luchtbellen te voorkomen.

4. Verwijder bladeren

Verwijder alle bladeren die onder het wateroppervlak zouden komen, omdat ze het water kunnen vervuilen.

5. Gebruik bloemenvoedsel

Voeg bloemenvoedsel toe aan het vaaswater volgens de instructies op de verpakking. Bloemenvoedsel voorziet de bloemen van voedingsstoffen en vermindert bacteriegroei.

6. Vermijd hitte en tocht

Plaats de vaas niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingsbronnen, zoals radiatoren. Ook tocht kan de levensduur van snijbloemen verkorten.

7. Regelmatig water verversen

Ververs het water in de vaas om de paar dagen en snijd de stelen opnieuw schuin af. Hierdoor blijft het water schoon en kunnen de bloemen goed blijven hydrateren.

8. Koele omgeving

Houd de kamer waarin de bloemen staan op een koele temperatuur. Kou vertraagt de groei van bacteriën en verlengt de levensduur van de bloemen.

9. Wees voorzichtig met fruit

Plaats geen fruit in de buurt van je bloemen, omdat fruit ethyleengas afgeeft dat bloemen kan doen verwelken.

10. Liefde en aandacht

Geef je boeketten dagelijks wat liefde en aandacht. Controleer op verwelkte bloemen en verwijder ze om de anderen te laten stralen.

Wil je prachtige snijbloemen voor elke gelegenheid? Bezoek https://bloomzy.nl/ voor een ruime selectie van verse en kleurrijke bloemen. Met de juiste zorg en aandacht kunnen snijbloemen je huis blijven opfleuren en je laten genieten van hun schoonheid gedurende veel dagen.

Winkelwagen
Scroll naar boven